lunes, marzo 13, 2006

Intervenció al Congrés dels Diputats


“El PP ho entèn tot com un repartiment de privilegis”, i per això s´oposa al títol de l´Estatut sobre el Poder Judicial a Catalunya, que propugna “una justícia moderna, independent, imparcial, eficient, diligent, accessible i intel•ligible”

Masllorens destaca que l´Estatut “no trenca res, no qüestiona la unitat del poder judicial”, i ressalta les “incongruències” entre el PP i el PPC en aquesta matèria

El diputat Àlex Masllorens ha acusat avui el PP de “entendre-ho tot com un repartiment de poder”, cosa que els porta a oposar-se al títol de l´Estatut que fa referència al Poder Judicial. Masllorens ha defensat avui aquest títol davant la Comissió Constitucional del Congrés dels Diputats en nom del grup parlamentari PSC-CpC. Aquesta visió com a “repartiment de poder”, segons Masllorens, és la mateixa que va fer que divendres el PP votès en contra del capítol de Drets i Deures. En el fons, segons Masllorens, per al PP és més important “que es mantinguin els privilegis d´un grapat, dels de sempre” que no pas “que l´Estat, i en aquest cas la Justicia, funcioni, serveixi a la ciutadania, sigui àgil, eficient, moderna, preparada davant els reptes del món global”, que és el que vol aconseguir el model defensat en l´Estatut.

Les mentides del PP sobre el títol de Justícia Masllorens també ha denunciat que, en contra del que afirma el PP, “l´Estatut no trenca res, no qüestiona la unitat del poder judicial”. Al contrari, “es tracta de fer justícia més propera i es proposa activar el potencial de la Constitució”, ja que “el poder judicial ha anat reduïnt les atribucions que la mateixa Constitució establia per a les Comunitats Autònomes”. El diputat socialista ha assenyalat que, en l´àmbit de la descentralització del Poder Judicial, hi ha “incongruències” entre el que diu el PP i el que diu el PPC, ja que els primers parlen de “centrifugació”, mentre els segons parlen de “desconcentració”, terme més adequat per descriure el que es pretén fer amb el Poder Judicial a l´Estatut.

Masllorens ha ridiculitzat la posició “apocalíptica” del PP comparant-la amb “el que passava molts anys enrere, quan alguns mossens una mica obsessos ens asseguraven que si feiem certes pràctiques ens cauria el cabell”. Ara, passat el temps, “resulta obvi que aquells mals auguris s´han demostrat tan falsos o amb tan poc fonament com d´altres que escoltem aquí aquests dies”.

13/3/2006

Audios:Escolta el tall de veu d'Àlex Masllorens
Documents:Descarrega't el tall de veu d'Àlex Masllorens

No hay comentarios: