viernes, mayo 12, 2006

Comunicat de Ciutadans pel Canvi

Ciutadans pel Canvi considera que el nou Estatut d’Autonomia aprovat dimecres dia 10 al Senat suposa un avenç molt important per a l’autogovern de Catalunya, que situa al nostre país en el nivell d’autogovern més alt de tota la seva història moderna. Concretament, CpC considera que l’Estatut suposa un pas endavant pel que fa al reconeixement nacional de Catalunya, a la garantia de les competències, a l’assumpció de noves competències i a la millora del sistema de finançament, en una lògica de tipus federal que es correspon amb l’ideari de CpC. Així mateix, CpC valora molt especialment la inclusió d’un Títol específic de Drets i Deures en el nou Estatut, que posa el ciutadà al centre mateix del nostre sistema polític i institucional, tot aprofundint el seu caràcter democràtic i social.

Per aquest motiu, CpC no comprèn ni comparteix la posició d’aquelles forces polítiques que s’han posicionat en contra del nou Estatut d’Autonomia. A més, CpC considera que és una incoherència reclamar-se hereu de la tradició catalanista i demanar el vot contrari a un Estatut que significa un avenç en l’autogovern i en els drets de ciutadania, en comparació amb l’actualment vigent.

En aquestes circumstàncies, CpC vol fer públic que dona suport a totes les decisions del President de la Generalitat, MH Pasqual Maragall, tant les decisions relatives al referèndum d’aprovació del nou Estatut, al govern de Catalunya i a l’evolució de la legislatura.

Comissió Permanent
Ciutadans pel Canvi

2 comentarios:

Anónimo dijo...

Greets to the webmaster of this wonderful site! Keep up the good work. Thanks.
»

Anónimo dijo...

Nice idea with this site its better than most of the rubbish I come across.
»