jueves, febrero 23, 2006

S'enceta el camí perquè els immigrants puguin votar


Dimarts al vespre, el Congrés dels Diputats va aprovar una resolució, de cara a estudiar i emprendre les mesures necessàries per avançar en l'exercici del dret de sufragi actiu i passiu dels estrangers a Espanya. Aquest és un gran pas endavant, en la direcció de facilitar la integració dels immigrants, no solament amb mesures de caràcter social, sinó també en el terreny de la participació cívica i política. És una antiga reivindicació de molts col.lectius.

Si voleu més informació, podeu contactar amb el blog del diputat socialista al Congrés Jordi Pedret

http://jordipedret.blogspot.com/

5 comentarios:

Jordi Pedret dijo...

Àlex,
gràcies pel teu enllaç. Crec que realment és important donar a conèixer - amb la modèstia d'uns blogs - algunes notícies que no ocupen massa espai a la premsa, però que són importants

Àlex Masllorens dijo...

Tenéis mucha razón, pero el tiempo es pertinaz y la razón suele imponerse. Tenemos un presidente del Gobierno que sabe lo que quiere, aunque deba navegar contra corriente.

Anónimo dijo...

Bon dia Alex, m'han enviat un comunicat de SOS crític amb aquesta proposta. Argumenten que "no s'aposta per una igualtat de drets sinó que ara es torna a apostar per crear categories de ciutadans estrangers segons puguin o no votar" i també fan referència a la dificultat per establir convenis de reciprocitat. Què n'opines?

Àlex Masllorens dijo...

Opino que no es pot demanar sempre TOT i, a més, tot alhora. És veritat, és només un primer pas. I seria millor que per comptes de fer-ho d'aquesta manera es pogués canviar la Constitució i no exigir reciprocitat amb els països d'origen. Però no sembla que el PP estigui per la labor. I mentrestant aquesta és una via (un primer pas) que, d'altra banda, pocs països han posat en marxa. I a més, és una manera de posar en evidència els Estats que no fan mai eleccions o que exigeixen que els seus ciutadans puguin votar a fora i en canvi no estan disposats a fer el mateix ells amb els estrangers. Això és com els països que demanen que els seus ciutadans tinguin a Europa la llibertat de culte que ells mateixos neguen en els seus països.

anita dijo...

Pienso que esto es un paso importante por una mejor sociedad. Felicitaciones para su blog y perdono cualquier error
gramatical..