miércoles, diciembre 31, 2008

Pedres contra avions a Gaza

Res no resumeix millor aquest final d'any, final d'època, final de mandat presidencial... (final de què més?) que l'ordre del govern dels Estats Units d'Amèrica a Hamás perquè cessi les hostilitats (¡¡¡) a Gaza. Hi pot haver major cinisme?

I la resta del món? Existeix?

3 comentarios:

Anónimo dijo...

________________________________________



Asunto: Fwd: LISTA DE PRODUCTOS DE ISRAEL A BOICOTEAR

LISTA DE PRODUCTOS A BOICOTEAR:
-FRUTAS: Mangos y melones CARMEL. Aguacate ecológico Ecofresh-Carmel.
-TECNOTRON: Fotomatones y otras instalaciones recreativas callejeras.
-NANAS: Estropajos jabonosos.
-PATATAS: Variedad Mondial, LZR (En Mercadona) variedad Vivaldi y Desiree.
-VINO: Carmel Mizrachi Wines, vinos de Israel.
-ESHET-EYLON: Clasificación automática de frutas.
-NETAFIM: Equipos de riego.
-MILONOT: Piensos para el ganado, Planta textil algodonera, Central de mecanización del algodón, Matadero de aves, Envasado de frutas, Procesado de frutas y hortalizas, Maduración y envasado de bananas, Centro de proceso de datos...
-DÁTILES CARMEL: Jordan Plains.
-AGUA MINERAL EDEN: Garrafas para surtidores públicos.
-MENNEN: Sistemas de monitorización de pacientes en cuidados intensivos.
-COSMÉTICOS REVLON: En casi todas las droguerías y perfumerías.
-AHAVA: Cremas, sales, lociones.
-BAÑADORES GIDEON OBERSON y GOTTEX.
-ROPA INTERIOR VICTORIAS SECRET, WARNACO, THE GAP, NIKE.
-APARATOS DE AIRE ACONDICIONADO JOHNSON, WHITE WESTINGHOUSE, AIRWELL y ELECTRA.
-EPILADY: Máquinas de depilación y masaje.
-VEET: Cera de depilación.
-INTEL: El mayor fabricante de microprocesadores del mundo.Fue la primera empresa extranjera que abrió una sucursal en Haifa en 1974.
-EMBLAZE: Esta compañía israelí por primera vez estará en la prestigiosa lista de compañías como Nokia y otras que desarrollan teléfonos móviles. Emblaze actuará en conjunción con la israelí Partner Communications, que opera bajo el nombre de firma de Orange.
-RAFAEL: Sistemas de seguridad para el hogar.
-EMPRESAS EXTRANJERAS QUE APOYAN A ISRAEL: McDonald's, Timberland, Revlon, Garnier, Hugo Boss, Tommy Hilfiger, Calvin Klein, L'Oreal, Garnier.....
-JOHNSON & JOHNSON: En el 50º Aniversario de la Independencia de Israel, a Johnson & Johnson le fue concedido el mayor galardón, el Jubilee Award, en reconociemnto a su apoyo a la economía israelí.
-TELEFÓNICA: Adquiere gran parte de sus productos en Israel entre ellos, los multiplicadores de líneas, componentes para redes y sistemas de facturación de llamadas

Anónimo dijo...

Benvolgut Àlex,
Acabo de llegir el teu comentari, per altra banda en la mateixa línia d’altres que es poden llegir o escoltar en les darreres setmanes i tinc que dir-te que, en aquesta qüestió tinc un sentiment contradictori. Per una banda, estic totalment en contra de que la solució a qualsevol problema estigui basada en l’ús de la força i per tant, en aquest cas, dono tot el meu suport, encara que sigui de una manera testimonial, al poble palestí i per altra banda em sembla una mica fort comparar l’holocaust amb el conflicte actual. Jo he llegir molt sobre l’holocaust (Primo Levi, Reich-Ranicki, Imre Kertesz, Victor Klemperer, Sebastian Haffner, Irene Nemirovsky, Eugen Kogon, etc., etc.) i et puc dir que, em sembla, que lo de Palestina no te res a veure amb allò. Entenc que els jueus, després d’haver patit una persecució històrica, vulguin defensar-se d’una organització que, segons els seus estatuts, vol l’extermini dels jueus. Ep.., això no vol dir que aprovi el que estan fent. Repeteixo, estic totalment en contra i la ONU, si serveix per alguna cosa, tindria que aturar-los de la manera que sigui. Però, repeteixo, em sembla una mica fort comparar el drama actual amb l’holocaust.
Cordialment,
Antoni R

Àlex Masllorens dijo...

Totalment d'acord amb tu. Per això mai no he utilitzat els termes holocaust ni genocidi. Tot i això, a aquestes alçades, començo a creure que l'Estat israelià (no "els jueus", ni tampoc tots els israelians) fa anys que han programat la reducció total i incondicional dels palestins al més semblant a zero possible. I quan arribi l'hipotètic moment d'establir un Estat palestí, serà una terra miserable, partida en dos, arruïnada i envoltada d'un mur... ¿Algú creu de debò que una cosa d'aquestes característiques pot arribar a ser mai un Estat?