lunes, abril 10, 2006

CpC proposa reforçar la coalició amb el PSC

(EUROPA PRESS) 9.4.2006
L'associació civicopolitica Ciutadans pel Canvi ha rebutjat la proposta del primer secretari del PSC, José Montilla, per integrar-se al partit i prefereix mantenir l'actual fórmula de coalició. Tot i així, ha proposat als socialistes un protocol de relacions amb mesures per reforçar la coalició, com ara la coparticipació en la definició del programa electoral o la inclusió de representants d'un i altre grup en els organismes directius del seu soci, amb veu però sense vot.

El diputat i portaveu de CpC, Àlex Masllorens, ha explicat a Europa Press que la proposta de protocol, sobre la qual estan esperant una resposta del PSC, és "una posició ja aprovada" per la direcció de la plataforma, que aposta per "renovar la coalició" per a les futures eleccions.Una de les principals novetats que planteja el protocol és la inclusió d'un membre del PSC als òrgans directius de CpC, amb veu però sense vot, i a la inversa, col·locant un representant de CpC a l'executiva socialista. A més, CpC proposa que "es treballi de manera conjunta" en l'elaboració del programa de la coalició, perquè la plataforma civicopolitica pugui "incorporar elements", ha explicat Masllorens.

Aquests moviments es produeixen en un moment de renovació de l'entitat després de la dimissió del fins ara president de CpC, el també conseller de Justícia, Josep Maria Vallès, en concloure els sis anys màxims de mandat. La comissió permanent de la plataforma, que és el seu òrgan de direcció, es reunirà el pròxim 22 d'abril per escollir un nou president.

Encara que no existeixen candidatures, sinó que la comissió designa directament el president, els noms que més sonen com a futuribles caps de l'organització són els de les diputades Carme Valls i Carmen Carretero i els diputats Antonio Comín i Francisco Boya.Masllorens ha assegurat la "renovació del suport" de la plataforma a la candidatura de Pasqual Maragall en les pròximes eleccions i al projecte de la coalició socialista, del qual ha dit que "segueix sent perfectament vàlid".

De fet, CpC va néixer el 1999 amb l'objectiu de recolzar "la candidatura renovadora de Maragall" a la presidència de la Generalitat, ha recordat.L'associació civicopolitica ha enviat recentment una carta al president de la Generalitat, Pasqual Maragall, en la qual valoraven "positivament" la seva actuació al capdavant del Govern encara que li reclamaven "posar major accent en les polítiques socials".

En aquest sentit, Masllorens ha centrat les "crítiques" de la seva organització en "la capacitat" del Govern "de comunicar i visualitzar el canvi en les polítiques socials que està portant a terme", per la "monopolització" que la reforma de l'Estatut ha fet del debat polític a Catalunya.Així mateix, ha explicat que la missiva al president català advertia també "per si de cas algú tenia dubtes sobre cap a on havien d'anar les aliances de PSC-CpC en el futur", que l'aposta de CpC "és la de renovar el Govern catalanista i d'esquerres" apostant per les "polítiques progressistes".

La propera convenció de CpC, que se celebrarà per primera vegada fora de Barcelona -a Sant Cugat del Vallès- el pròxim 27 de maig, posarà 'La convivència a debat' per reflexionar sobre "les bondats de la diversitat i com acabar amb la percepció de conflicte constant" a la societat però també en la vida política, ha explicat el portaveu.

No hay comentarios: