lunes, junio 19, 2006

Ja tenim nou Estatut

El poble de Catalunya ha parlat amb tota contundència: vol el nou Estatut d’Autonomia, perquè ens permetrà avançar inequívocament en la millora de l’autogovern.

El nou Estatut és una bona eina per augmentar les competències i el finançament de Catalunya. I ens permet gaudir de més drets socials. A partir d’ara, el Govern de la Generalitat té més capacitat de decisió en qüestions tan importants com la puja o la rebaixa d’impostos. I això que pot semblar tan simple és, al mateix temps, un dels punts clau de l’autogovern.

Autogovern no és només prendre decisions fàcils i populars, és també haver de decidir sobre temes importants que afecten molt directament la vida i el benestar de les persones. Contràriament al que han dit alguns dels detractors, tots els governs tindran a les seves mans la possibilitat d’aplicar polítiques conservadores o polítiques de progrés. Cada cop que hi hagin eleccions, els catalans i les catalanes faran confiança a una majoria que pot ser de qualsevol color polític; el que canviarà a partir d’avui, com ha dit el president Maragall, és que hi haurà menys raons per al victimisme. A més autonomia i capacitat de decisió, més obligació tenim d’assumir els propis errors.

Ara haurem de revisar a fons tot el procés d’elaboració de l’Estatut. I analitzar perquè l’abstenció ha estat relativament alta. Però el PP, Esquerra Republicana i els Ciutadans de Catalunya, a més de revisar tot això, necessitaran una dosi molt més alta d’humilitat i d’autocrítica si volen entendre què ha passat aquest diumenge a Catalunya i perquè s’han situat tan lluny de la realitat.

3 comentarios:

Anónimo dijo...

Si ara anirem sobrats gràcies al sí. Hahahahaa
Mori el psc!!!!!!!!!!!!!!!!!! mori espanya!!!!!!!!!!!!

Àlex Masllorens dijo...

El comentari anterior, a més de ser anònim, que vol dir que el seu autor o autora no és capaç d'identificar-se i només se sent preparat o preparada per insultar sense donar la cara i sense oferir arguments... a més d'això dic, està mal escrit.

La primera paraula ("sí") és una afirmació i hauria d'anar accentuada, i després hi hauria d'haver una coma.

De tota manera, estic segur de què tots els qui s'han oposat a l'Estatut no són igual d'indocumentats.

Anónimo dijo...

hola! soc un estudiant de l'IES Ronda i em dic Miquel Oró Guiu.
el meu treball de recerca parla del finançament de catlaunya, els avantatges i incovenients economics i socials que suposarien una major o menor autonomia per Catalunya, vec que tu tens informació potencial i si em poguessis recomanar algun llibre, web.. me seria de gran ajuda.

el meu e-mail es pikantus@gmail.com
Gràcies