lunes, diciembre 03, 2007

Set milions de catalans no van anar a la mani

La manifestació de dissabte va ser molt important, un èxit de convocatòria. Hi havia molta gent. Va ser un acte cívic, massiu, pacífic i reivindicatiu. Era menys transversal del què alguns han volgut remarcar, però no hi ha cap dubte que expressava un estat d'ànim molt estès a Catalunya.

Ara bé, cal ser coherents. No s'hi val a fer trampes. Els organitzadors de l'acte ténen motius més que suficients per estar molt satisfets, però no crec que tinguin cap legitimitat per parlar "en nom de Catalunya". Ni ells, ni els qui es van quedar a casa. Caiem massa sovint en aquest error, tots plegats. Si quan només vota la meitat de la població ens queixem que hi ha desafecció i que tenim al davant un problema polític seriós (i realment el tenim), quan es manifesten dues-centes mil persones, la cosa val per al què val. No exagerem. Set milions de catalans no van considerar que calgués anar a la mani. I no es van manifestar.

El nou de març la ciutadania de Catalunya exercirà el dret a decidir de la millor manera que es coneix fins avui per fer-ho: amb un vot personal, universal, secret i intransferible.

35 comentarios:

Anónimo dijo...

>T'acabo d'escoltar a la COM.
Molts records.
Hem compartit anys a l'escola bressol SOL SOLET preocupats per l'educació dels nostres fills.
Sóc el pare de l'Alejandra Castelló i de la Júlia.

Llegeixo i comparteixo els teus plantejaments. Peró sóc un dels catalans " emprenyats" que vota en blanc.

Les administracions públiques i els nostres governants no han estat a l'alçada que es demana.

Treballo a Gavà. 42 dies sense transport públic. A qui demano indemnització per les hores perdudes de son i de diners per haver d'agafar el cotxe?

Una abraçada

Anónimo dijo...

A la concentració contra el terrorisme de Madrid, hi varen mancar mès de 40 milions d'espanyols, així es que si acceptem els vostres arguments, hi ha mès de 40 milions d'espanyols que no condemnen el terrorisme.

Anónimo dijo...

Alex, què t'ha fet el teu país perquè li tinguis tant d'odi i de despreci?

Anónimo dijo...

quin argument tant patètic. Tu realment t' ho creus? És no em puc creure que una persona amb reponsabilitats com tu pugui donar aquestes explicacions. Estem gobernants per mediocres.

Anónimo dijo...

Mori la intel·ligència! Oi?

Anónimo dijo...

Un argument realment patètic. Que posa de manifest que ja no sabeu què dir per "tapar" la manca de llibertat que pateix Catalunya. Em costa de creure que penseu el què dieu, que només ho dieu per exaltar els ànims, si és així ho porteu clar, dons els independentistes fa molts anys que n'escoltem de grosses, ja no ve d'aquí. Però si realment ho creieu, deixeu-me que us digui que sou uns fatxes. El poble ha de parlar i parlarà. INDEPENDÈNCIA!

Anónimo dijo...

Aquests són els arguments que teniu els espanyols? Si és així, d'aquí a dos dies aquest serà un país lliure.

Anónimo dijo...

Ets una persona molt patètica, ja ho sabies no ?

Anónimo dijo...

sociata botifler!

Pol Cruz-Corominas dijo...

Caram, Àlex. És curiós. És la primera vegada que els socialistes compteu les manifestacions per la gent que no hi assisteix. No havíeu fet mai fins ara. Serà que la rabieta és tan forta que parleu amb el cap calent i així us surten bajanades d'aquest calibre... Serà que la frustració que us comporta al veure la riuada de manfiestants el que us fa perdre el nord i per això comenceu a dir bestieses per intentar minoritzar allò que és evident i que tanta por us fa. Veure que el sobiranisme creix us posa els pèls de punta.

Doncs saps què et dic? Que 44.701.000 persones que viuen a l'Estat espanyol estan a favor d'ETA, tu inclòs, perquè no van assistir a la concentració de rebuig a ETA d'aquesta setmana a Madrid. Així que comença't a posar el passamuntanyes.

PD: Centreu-vos, que aquestes rabietes us fan dir tonteries i feu el ridícul, corre.

Anónimo dijo...

no vaig poder anar-hi, no tothom viu a Barcelona, a 4 hores amb transport public de BCN i 45 Euros anar i tornar, com collons vols que anem a la manifestació?

Anónimo dijo...

Molt apurats heu d'anar, companys, i molt fluixos d'arguments, per escriure coses amb tan poca càrrega de reflexió i d·intel·ligència.

La la manifestació no hi van anar 6.900.000 catalans, dacord. I a vosaltres no us van votar 6.500.000 catalans. Et dic més, en aquestes passades eleccions de 2006, us va deixar de votar tanta gent com la que va anar a la manifestació.

Vull dir que, posats a jugar en aquest terreny, juguem-hi.

Ara bé, si aquests són tots els arguments que podeu donar, la veritat és que estem de sort els independentistes: tenim un enemic intel·lectualment molt dèbil.

Anónimo dijo...

Segons Àlex Masllorens:

1.650.400 barcelonins estan a favor de l'atemptat d'ETA contra els guàrides divils, perquè tan sols 200 van acudir a la concentració contra.

Estarà content l'Acebes amb la teva lògica deductiva, hehehe

Anónimo dijo...

patètic, em fa riure.. no sé a què o sona aquests "arguments" tan treballats... espero que a la pròxima manifestació em demanis tu permís a la feina i així poder-hi anar, ja serà un català menys dels 7 milions que no oi?

Anónimo dijo...

no em fotis riure... se't veu la cagalera.

Anónimo dijo...

Benvolgut Àlex, em sembla hipòcrita que facis aquestes reflexions amb motiu de la mani del dia 1 i a les eleccions del 2006 ni tu ni el PSC-PSOE parléssiu de l'abstenció com la guanyadora de les eleccions al Parlament de Catalunya:


ABSTENCIÓ 2.339.166 ciutadans
CiU 935.756 " "
PSC-CPC 796.173 " "
ERC 416.355 " "
PP 316.222 " "
ICV-EUiA 282.693 " "

Anónimo dijo...

Sr. Masllorens, al meu entendre mentre la classe política seguixi fent la seva batalla interna, allunyada de la realitat, seguirà creixent la distància entre poble i polítics. Segurament aquesta no és la preocupació de vostés, car és més important guanyar als oponents polítics, però li ben asseguro que la història els assenyalarà com a responsables. Vostès mateixos.

Anónimo dijo...

Xicot,

Aquest plantejament és més que patètic.

Sembla talment que no tinguis ni idea del que representa una manifestació, de la dificultat de reunir 200.000 persones o 700.000 (m'és igual, moltes) per respondre a una qüestió concreta, per reclamar uns drets que tenim.

Després de guanyar el teu partit per dues vegades consecutives abans la presidència que les eleccions, no esteu en el millor lloc per fer afirmacions com aquestes.

Salutacions

Ramon

Anónimo dijo...

Que llest que arribes a ser.

Josep Azemà dijo...

Estimat Àlex,
Com molt bé deus saber, els grans canvis històrics no els protagonitzen la majoria dels mortals. Sempre existirà una majoria aclaparadora però indiferent, passiva, abstencionista i complaent amb qualsevol cosa que li vingui al damunt.
Saps que la caiguda dels règims comunistes de l'Europa Oriental va ser "gràcies" a l'ocupació d'un esquifit 10% de la població pels carrers de Praga, Bucarest, Berlin o Sofia?
La revolució francesa, que va acabar amb tota una concepció del món, va ser duta a terme per una "minoria" molt enrabiada de la població francesa, mentre la majoria s'estava dins de casa mirant-se el teatre de la revolució.
Això és el que fan la majoria dels mortals: mirar-se tot des de la finestra, de la mateixa manera que ho van fer els nostres pares quan contemplaven la fi de la dictadura franquista.
Els canvis no els fa tota la població. Sempre hi ha una minoria engrescada que arrossega la majoria indiferent i això ho vam veure l'1-D i així ho van veure els milions d'indiferents que d'aquí a pocs mesos seguiran el corrent que els marca la gent més engrescada i no pas la que es queda a casa fent absurds càlculs matemàtics.

Anónimo dijo...

Quina por que teniu!!!. Es pot sentir la pudor de les vostres caquetes!!!. Ja començeu a sentir que els vostres es quedaran a casa mentre que la competencia està motivada i mou els seus. La veritat es que al catalans ja ens aniria be una victoria del PP per poder fer un altre pas endevant en l'alliberament nacional. Seia bo que el catalans pasem comptes amb aquests xarlatans sense ideologia ni principis que s'amaguen al carrer Nicaragua.

Anónimo dijo...

Això és cinisme, senyor Masllorens...

Jordi Coronas i Martorell dijo...

Entre vostè i el sr. Joan Ferran podrien muntar una escola de cinisme, o potser no valen ni per això. Si no troben millors arguments per justificar l'absència dels PSOEcialistes catalans, millor que callin. Els recordo que vostès formen govern amb un partit independentista amb tal de tenir president a la Generalitat. Si no els agrada, doncs pleguin.

Àlex Masllorens dijo...

Agraeixo a tothom els comentaris, sincerament. Encara que n'hi hagi uns quants de poca categoria intel·lectual, francament. Crec que jo he estat molt respectuós amb tothom, començant per la gent que va anar a la mani, que en el meu comentari començava per dir que va ser un acte reivindicatiu, democràtic, cívic, comprensible i pacífic. De manera que em sembla que la major part dels comentaris d'aquí són molt viscerals i molt poc equànims. Només he volgut posar sobre la taula que no m'agrada que ningú es pensi de debò que parla en nom d'un poble. Això sí que és un autèntic desastre. I la veritat és que en la major part de les respostes d'aquí no hi trobo arguments, només escopinades.

Anónimo dijo...

âlex aixó del set milions és una mica patètic. Al meu poble s 'en diu demagògia. A veure si ho publiques aixó !!!!

Anónimo dijo...

Em sembla que els catalans com vosaltres que van en contra de l'evolució del poble de Catalunya esteu per tancar-vos en un centre especialitzat. Siusplau una mica més de lògica amb les decisions que preneu perquè feu coses que no són normals, porteu un Vidal Quadres a dins...

Fallarás dijo...

Bien, Alex. por fin este blog palpita.
Deberías haber aludido a la propaganda que se le hizo desde los medios de comunicación y a los buses y buses que fletaron los partidos. Me habría gustado más --y ojalá fuera altísimo-- el número resultante, porque habría sido el real.
En cualquier caso, está bien que fueran tantos. Lo que me gustaría saber es por qué cuando la convocatoria fue ciudadana en lugar de política no acudió nadie. ¿Por qué entonces no la secundaron los partidos?
Qué cosas tan curiosas.
Y, a propósito, qué maleducada es la gente por aquí, ¿no?

Anónimo dijo...

42 milions d'espanyols tampoc es van manifestar contra la guerra d'irak. visca la guerra i visca en bush! no?

Anónimo dijo...

Bé, evidentment mai cap manifestació que es faci, per molta gent que hi vagi, representarà a tot un país. Però em temo que els socialistes us equivocareu si tant sols sou capaços de fer aquesta lectura. I si, hauria hagut de ser més transversal la mani, hauríeu hagut de venir-hi vosaltres (el PSC, no el govern). Però bé, tard o d'hora vindreu i sereu els més independentistes de tots. Així és la vida i així funcionen les coses.
Si que m'agradaria, però, ressaltar una cosa: els socialistes heu après a comptar. Mentre s'anaven fent manifestacions del vostre gust (tb del meu, pq no dir-ho) tot eren milions per aquí, milions per allà. Que si 1 milió rebutjant el terrorisme, que si un milió contra la guerra de l'Iraq, que si un milió en contra del trasvassament de l'ebre... I vès, ara que es veu que es manifesta tanta o més gent que aleshores, heu après a comptar. Ara el País i el Periódico comencen a dir que, és clar, això d'augmentar les xifres no és seriós. I tant que no ho és! Com tampoc és gens seriós agafar-se les coses tal i com a hom li convenen. Cal ser més honest, més humil, ser més íntegre i tenir un sentit de la moral molt més elevat. I aquí, tant el Periódico com, sobretot, el País amb una editorial totalment indigne i deshonesta han/heu (sempre aneu junts) quedat ben retratats.
I, ai las!, el més gros de tot, és que ens necessiteu per governar!

Res més, a la propera espero veure-t'hi i espero anar-hi. Perquè ni la meva dona ni jo (pa/maternitat imminent mana) hi vam anar. Això si, jo si que em vaig sentir representat pels que hi van anar, així que ja em podeu restar dels vostres arguments pq a casa no hi vam anar però hi teníem el cor i el cap.

Anónimo dijo...

Tu tampoc tens cap legimitat per parlar en nom dels 6.900.000 catalans que no hi van anar. Jo en sóc un i no hi vaig anar perquè treballava...

Déu meu!! LA feina de polític cada dia és més patètica...LLADRES!

Àlex Masllorens dijo...

Va escriure Tagore que "llegim malament el món i després diem que ens enganya". Llegint algunes de les crítiques que hi ha aquí (totes molt respectables) no se sap quin article és el què s'està comentant. Cadascú escriu segons els seus fantasmes i les seves dèries... fins i tot criticant allò que no s'ha dit.
I, el més trist, amb una agressivitat i una visceralitat que crec que ens les hauríem de fer mirar, francament.

Josep Azemà dijo...

Àlex,
Seguint la teva lògica, aquí hi ha una vintena de comentaris contra el que penses.
Això vol dir que 7.199.980 catalans pensen com tu!!!!!!

Anónimo dijo...

Sr. Masllorens. Deixant de banda l'argument de nen de P-3 que encapçala el títol d'aquest post, i que ha estat oportunament rebatut amb contraexemples per la majoria de les persones que han respost (alguns de forma poc educada), no voldria tampoc passar per alt l'article d'avui a el Periodico, que ve a afegir una mica més de "munició" al debat actual, i que sens dubte va adreçat al votant potencial d'aquest PSC cada cop menys C i cada cop mes OE, que es veu "amenaçat" per la tirania nacionalista excloent i provinciana del pensament únic. de tota manera, i d'acord amb les dades que vosté proporciona, convindrà amb mí que el 41% de catalans almenys ens sentim més catalans que espanyols. Crec que no som pas una minoria, però al pas que van les declaracions d'alguns membres del PSC aviat ens proposaran de tancar-nos en una reserva per no molestar amb les nostres exigències (tan simples com que a Barcelona ens atenguin en un comerç quan parlem en català sense ser menystinguts o insultats, o que els nostres fills puguin anar a veure en Harry Poter en català a una hora raonable en un cinema cèntric, per exemple) la gent cosmopolita, multilingüe, preocupada-per-les coses-de-que-parla-la gent i anacional que conforma la "majoria" dels pobladors de Catalunya: els bons catalans integradors. Sap, senyor Masllorens, a mi em preocupa una cosa tan quotidiana com que la llengua materna dels meus fills esdevingui una mena de llatí, en una Catalunya en que els nens es diuen Pol o Aina i els rètols estan en català però ningú no el parla. I que quan viatgi en tren o vagi al metge no em trobi amb un servei pèssim per manca d'inversions. Ah, i si vull una òptica pública no-nacionalista (catalana, es clar, perquè el punt de vista espanyol sempre és neutral i anacional) en tinc prou a sintonitzar TV1, TV2o Radio Nacional, o ja en l'esfera privada escoltar la SER, la COPE, o Onda Cero, llegir El País, El Periodico, el Mundo, La Razon, o Público, veure Tele 5, Antena 3, Cuatro o la Sexta...què bé reflecteixen els medis privats el 41% de la població que se sent almenys més catalana que espanyola, senyor Masllorens! Jo al meu barri no parlo d'altra cosa amb els meus amics: de la sort de pertànyer a un Estat tan respectuós amb la diferència que fa venir ganes de perbocar.

Àlex Masllorens dijo...

És cert. Vivim en un Estat molt poc respectuós amb la diferència i la diversitat. I en un país on hi ha un predomini desaforat dels mitjans de comunicació en castellà. Cal canviar aquesta realitat. ¿Però algú pensa de debò que la solució és invertir la injustícia i fer el mateix que critiquem als altres?

Anónimo dijo...

Senyor Masllorens, potser té raó i molts disparem a canonades, però vostè respon fent la viu-viu. I, vaja, vostè és diputat. O sigui que deixi'm esperar-me'n molt més de vostè que de mi. Però anem al gra, comenti'm pq ara el socialisme ha après a comptar, comenti'm de quin llibre ho han tret això. Pensi en els informes que parlen d'una educació pèssima al nostres país. No podem ara sortir per la tangent i fer veure que sabem comptar! Doncs vès, haurem d'esperar a que torni a governar el PP i organitzeu vosaltres les manis pq al país tothom torni a sumar de vuit en vuit.
De totes maneres, té raó, i en vostè hi hem vist el cúmul de despropòsit que els socialistes heu deixat anar aquests dies. Per tant, disculpi'ns, que això no va només per vós. Això si, m'agradaria veure com envieu una carta a el País queixant-vos de l'editorial insultant de l'altre dia.
Salutacions.