lunes, octubre 15, 2007

Partit Demòcrata / Partit Socialista

La història és ben curiosa. Capriciosa, més aviat.

Repasso aquests dies lectures antigues, concretament els magnífics llibres sobre la història dels Estats Units de Gore Vidal. Una lectura crítica del què han fet les classes dirigents dels Estats Units, des de dintre. [La Rahola i companyia no podran dir que es tracti d'antiamericanisme, si ho ha escrit un home dels EUA].


I amb què em trobo? Resulta que Franklin Delano Roosevelt, l'únic president que ha guanyat tres eleccions seguides i que ha estat president en quatre mandats consecutius, va voler fundar un Partit Socialista. En va estar a punt.


El què em sembla més curiós, és que això va ser just quan acabava de guanyar les eleccions de 1940 (les segones). Abans, havia guanyat a Wendell Willkie les primàries dins del Partit Demòcrata, tot i que Willkie anava per davant en les enquestes perquè s'oposava clarament a la intervenció USA a la segona guerra mundial.


O sigui, que FDR era president pel Partit Demòcrata i, just després de les eleccions, va i li proposa al seu rival Willkie de fundar el Partit Socialista.


Ironies de la vida!
(Publicat aquí mateix el 27 de juny de 2007)

No hay comentarios: