martes, octubre 03, 2006

Ja tenim Pla Director de Cooperació

El proper Pla Director català de cooperació es fixarà en la governança, el gènere i el medi ambient

Segons l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, l’últim pas perquè el nou Pla Director entri en vigor és que el Parlament l’aprovi. El document planificarà les estratègies de la cooperació catalana fins al 2010.


El futur Pla Director va ser aprovat la setmana passada pel Consell de Cooperació al Desenvolupament, la Comissió Interdepartamental de Cooperació al Desenvolupament i la Comissió de Coordinació amb els Ens Local.

Ara, només l’ha d’aprovar el Parlament de Catalunya. El text marcarà les polítiques en matèria de cooperació al desenvolupament que la Generalitat portarà a terme en el pròxims quatre anys.Segons l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD), el nou Pla aposta per millorar “la participació, la coherència, la coordinació i la complementarietat” i dóna importància a qüestions relacionades amb els drets humans, la sostenibilitat ambiental i l’equitat entre homes i dones.Precisament el gènere és una de les apostes específiques del futur Pla Director de la cooperació catalana.

Segons el director de l’ACCD, Alex Masllorens, la idea és que el gènere “sigui un eix definidor de la política de la cooperació catalana” i per això es preveu que estigui present a “totes les estratègies del Pla Director” i que s’impulsin altres accions específiques. Masllorens va fer aquestes declaracions durant la presentació de l’estudi ‘La perspectiva de gènere en el treball de les ONGD catalanes’ de la Federació Catalana d’ONGD.D’altra banda, des de l’ACCD han explicat que el nou Pla Director preveu duplicar el volum de recursos a l’Ajut Oficial al Desenvolupament.Més informació a la web de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament

1 comentario:

Anónimo dijo...

Debatem l'actualitat catalana:

http://www.PoliticaCatalana.com