viernes, diciembre 09, 2005

Col·locarem deu unitats de Punt Just abans de l'estiu


Entrevista a Manuel Almirall, director de la Fundació Futur

En Manuel Almirall és el director de la Fundació Futur, una entitat que ha creat un nou concepte de restauració, basat en tres eixos d’actuació: la reinserció laboral de persones en situació d’exclusió, l’ús, venda i difusió del comerç just, i finalment, la sostenibilitat.


-Bon dia Manuel. Tenim entès que has quedat finalista del Premi al Mejor Emprendedor del año 2005. Ens pots fer cinc cèntims sobre això?
- Bé, abans que res potser ens hauríem de felicitar tots plegats de que el premi el guanyés finalment el Cristobal Colon, de La Fageda, un projecte maquíssim al meu entendre, i que dels 5 finalistes, 3 fossin projectes catalans, que demostra la bona salut de l’emprenentatge del nostre país. Doncs aquest premi el convoquen conjuntament la Schwab Foundation, el diari Expansión i el Iese. Hem estat convidats a presentar-nos 100 emprenedors socials d’arreu d’Espanya, a títol individual, i finalment com he dit vàrem quedar 5. Lo bo del cas és que fins fa poc jo mateix no tenia ni idea que fos un emprenedor social, però el mateix em va passar fa molts anys quan vaig fer d’educador social sense saber-ho, de manera que, amb una mica de sort, abans no em mori encara tindré temps de ser un parell de coses que no existeixen...
-I exactament què s’entén per emprenedor social?
-El prototip d’emprenedor social tal com l’entenen aquesta gent de la Schwab és aquell que du a terme una iniciativa que té un impacte social, que és innovador, que és replicable, que és econòmicament sostenible, que té un valor afegit, i que en certa manera transforma la societat que l’envolta.
No tenia ni idea que fos un emprenedor social, però el mateix em va passar fa molts anys quan vaig fer d’educador social sense saber-ho, de manera que, amb una mica de sort, abans no em mori encara tindré temps de ser un parell de coses que no existeixen
-I perquè creus que has estat convidat?
-Home, està mal que ho digui però m’imagino que han valorat el projecte de restauració sostenible, que amb el nostre ajut estan replicant altres entitats de l’estat espanyol, el projecte de menjadors escolars sostenibles, que ja s’ha posat en marxa i tenim molt bones previsions pel 2006, però sobretot el projecte Punt Just, que si tot marxa segons el previst, començarà a funcionar a la propera primavera.
-Punt Just?
-Sí, sí, Punt Just aquí i Punto Justo fora, una iniciativa que sembla feta a mida del que hem parlat abans, que té un impacte social, que és innovador, que és replicable, que és econòmicament sostenible, que té un valor afegit, i que en certa manera transforma la societat que l’envolta. I no tinc àvia.
-I ens pots explicar una mica de què va això del Punt Just?
- Punt Just és un model de autoocupació per a persones fràgils en règim de franquícia social. És un tricicle, amb un petit motor d’ajuda i pannell solar que l’alimenta, que serà un punt de venda al carrer de productes de comerç just i ecològics, que també distribuirà un diari gratuït convencional que amb el temps voldríem que fos una versió del Parrac. La Fundació Futur s’encarregarà dels punts a Barcelona però ens agradaria que altres empreses d’inserció s’animessin a posar-los en circulació arreu de Catalunya. A Madrid ja tenim qui ho farà.
Punt Just és un model de autoocupació per a persones fràgils en règim de franquícia social, un punt de venda al carrer de productes de comerç just i ecològics
-I quan teniu previst que comenci a funcionar?
-Amb el suport de la Fundació Un Sol Món estem fent el prototip, que és el més complicat. Si tot va segons el previst, tindrem el primer trimestre de l’any per fer provatures i ajustar detalls, i el pla d’empresa té previst col•locar 10 unitats abans de l’estiu.
-Ho trobo genial!
-Gràcies, que consti que no ho he dit jo, encara que pensi el mateix! Doncs a veure si en poseu un a prop de casa perquè haig de fer una excursió per comprar el paquet de cafè de comerç just...Precisament d’això es tracta, i de que el puguis prendre recent fet abans d’anar a pencar, i amb un brownie de comerç just o una pometa ecològica...
- Doncs que tingueu sort i felicitats!revist col•locar deu unitats de Punt Just abans de l’estiu"

Entrevista publicada a "Parrac"
Si voleu ampliar informació sobre la Fundació Futur podeu consultar la web: http://www.fundaciofutur.org/

2 comentarios:

Cristian Alcázar dijo...

Alex,
Escolta'm. Tens un repte actiu al meu weblog http://cristianalcazar.blogspot.com. Un meme, que el Cesar Calderón va proposar al José Antonio Donaire, que ell em va proposaa mi i jo et proposo a tu. Ja em diràs el què!
Salut!

Àlex Masllorens dijo...

Ho tindré en compte. Ara mateix hi entro. Ànims i endavant!