viernes, octubre 07, 2005

L'Estatut, la COPE i els bisbes catalans

Ara s'obre una etapa més difícil i complexa, la de la defensa i negociació a les Corts. Hi ha hagut reaccions polítiques i mediàtiques per a tots els gustos, algunes ben poc edificants i gens respectuoses amb els catalans.
Em preocupa especialment la pujada de to dels missatges de la cadena d'emissores de ràdio de la Conferència Episcopal Espanyola. La COPE fa temps que ha adoptat posicions polítiques d'extrema dreta. I alguna de les seves estrelles ha fet de l'insult i l'atac sistemàtic a Catalunya la principal raó de ser de la seva ideologia. És greu i perillós, i especialment indignant quan ve d'una emissora de l'Església.
El Concili Tarraconense de 1995 instava els bisbes de Catalunya a comprometre's "a impulsar un pla pastoral global sobre l'ús adequat dels mitjans de comunicació social de cara a l'evangelització". No és evangelitzar el que fa la COPE, més aviat al contrari. Per això m'atreveixo a demanar als bisbes catalans que s'esforcin per estar a l'alçada en aquest moment històric i facin sentir la seva veu crítica i usin la seva força en la Conferència per denunciar que la COPE sigui com és i instar un canvi en una línia pacificadora i evangèlica.
El 1963, el bon papa Joan XXIII va escriure a l'encíclica Pacem in Terris: "Cal rebutjar els mètodes d'informació amb els quals, mancant a la veritat, es fereix injustament la reputació d'aquest o d'aquell poble". Senyors bisbes de Catalunya: manifestin sense ambigüitats el desacord amb mètodes d'informació que injustament fereixen la intel·ligència i la reputació del nostre poble..
Àlex Masllorens
Diari Avui (7 d'octubre de 2005)

No hay comentarios: