martes, mayo 02, 2006

Per fi, l'Estatut del Cooperant

El Consell de Ministres ha aprovat aquesta petició històrica de les ONG. L'Estatut, que de moment beneficiarà 1.400 cooperants, preveu una assegurança col·lectiva i mesures per recolzar la seva reincorporació al mercat laboral.

Segons la Coordinadora d'ONG de Desenvolupament a Espanya (CONGDE), l'aprovació de l'Estatut del Cooperant suposa “un gran avanç en el reconeixement de les particularitats pròpies dels cooperants” i promou la seva “estabilitat, seguretat, no discriminació i garanties en la protecció social, laboral i fiscal”.

La Llei de Cooperació Internacional al Desenvolupament, que va ser aprovada l’any 1998, parlava de l'obligació d'aprovar un Estatut que regulés els drets i deures dels cooperants espanyols en països en vies de desenvolupament, però fins ara la normativa no s'havia materialitzat. Com explica el portaveu de la CONGDE, Félix Fuentenebro, “no només era un deute legal, sinó també un deute moral”.

Entre les novetats de l'Estatut del Cooperant destaquen sobretot l’anomenada assegurança col·lectiva, que serà finançada en part per l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional, i mesures per promoure la incorporació al mercat de treball dels cooperants que, finalitzada la seva tasca en l'estranger, retornin a l’Estat espanyol. Amb aquestes mesures “es reconeixeran les especials circumstàncies en les quals treballen els i les cooperants i s'equipararan en drets amb la resta de la població espanyola”, afirma la CONGDE, que diu que amb l'aprovació de l'Estatut es beneficiaran “prop de 1.400 cooperants espanyols que desenvolupen la seva feina en situacions de risc”.

2 comentarios:

Anónimo dijo...

Super color scheme, I like it! Good job. Go on.
»

Anónimo dijo...

Super color scheme, I like it! Good job. Go on.
»